Πληροφορίες για την Μήλο

Χρήσιμα τηλέφωνα
και γενικές πληροφορίες

ΕΚΟ Λιβάνιος

  • Κεντρικό Λιμάνι – Αδάμαντας
  • Λιμάνι Πολλώνια
  • Βενζιναδικο – Παρασπόρος
Ελληνικό καλοκαίρι. Ένα νησί, ένα ποίημα, μια ανάμνηση…

by  www.visitgreece.gr

Πληροφορίες για τη Μήλο. Δείτε την πρόγνωση καιρού στη Μήλο Ζωντανά!
Κάντε κλικ στον χάρτη

Weather-forcast-milos-marin

Προγνώση καιρού, ανέμου, χάρτες και αναφορές καιρικών συνθηκών ζωντανα

Πληροφορίες για την Μήλο. Η ΕΚΟ Λιβάνιος προτείνει το Windfinder για την πρόγνωση του καιρού. Το Windfinder προσφέρει μετεωρολογικές προβλέψεις για περισσότερα από 45000 μέρη (“Spots”) παγκοσμίως που σχετίζονται με kitesurfers, windsurfers, surfers, ναυτικούς και αλεξίπτωτο πλαγιάς. Τα περισσότερα από αυτά είναι μέρη όπου διεξάγονται τέτοια αθλήματα, καθώς και μαρίνες, περιοχές απογείωσης ή προσγείωσης.

Προσφέρει ένα μοναδικό, παγκόσμιο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών. Η τρέχουσα ταχύτητα ανέμου, η κατεύθυνση του ανέμου, η θερμοκρασία του αέρα, η πίεση του αέρα και άλλες τιμές στις τοποθεσίες όπου μπορούν να προβληθούν σε πραγματικό χρόνο. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την live προβολή του καιρού στην τοποθεσία σας.

Χρήσιμα τηλέφωνα στο νησί

Αυτοί είναι οι πιο χρήσιμοι αριθμοί τηλεφώνου στη Μήλο που ίσως χρειαστείτε. Σε αυτήν τη σελίδα, έχουμε συγκεντρώσει τους αριθμούς τηλεφώνου της τοπικής λιμενικής αστυνομίας, του αστυνομικού τμήματος, του ιατρικού κέντρου, των φαρμακείων, των κτηνιατρικών, των ταξί, των λεωφορείων και του αεροδρομίου της Μήλου για να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε καλύτερα το ταξίδι σας ή να ενεργήσετε γρήγορα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Greece Houses Marinas Motor

Γραφείο Μαρινας λιμάνι Αδάμαντα

Τηλέφωνο:

22870 21895

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για να δείτε
την ακριβή τοποθεσία στην αποβάθρα
Πληροφορίες για την Μήλο

Λιμεναρχείο

Τηλέφωνα:
22870 22100
22870 22101
22870 23360
Φαξ:
114 1149058 hellenic police

Αστυνομία

Τηλέφωνα:
22870 21378
22870 21204
Φαξ:
114 1149058 hellenic police 1

Ιατρικό Κέντρο Μήλου

Τηλέφωνο:
22870 22700

www.maps.me/milo-medical-center

114 1149058 hellenic police 2

 

Φαρμακεία

Τηλέφωνα:
Αδάμαντας
22870 22178
Πλάκα
22870 21405
Πολλώνια
22870 21240

 

114 1149058 hellenic police 6

Κτηνιατρικός

Τηλέφωνα:
22870 23992

6938 037256

www.xo.gr/milos-veterinary

114 1149058 hellenic police 3

Ταξί

Τηλέφωνο:

22870 22219

www.milostaxis.com

114 1149058 hellenic police 5

 

Λεωφορεία

Τηλέφωνο:

6946 092656

www.milosbuses.com

114 1149058 hellenic police 4

Αεροδρόμιο της Μήλου

Τηλέφωνο:

+30 22870 28410

www.ypa.gr/milos-airport

Δείτε το Λιμάνιτου Αδάμαντα με LIVE κάμερα !

Κάντε κλικ στην εικόνα

Αδάμαντας Live webcam 24 ώρες Αρχείο και 24 ώρες Animation.

Marine traffic LIVE !

Η ΕΚΟ Λιβάνιος προτείνει το myShipTracking. Το myShipTracking είναι ένας ιστότοπος
που σας δείχνει πως κινούνται τα πλοία σε όλο τον κόσμο.

 

Γενικές πληροφορίες για την Μήλο

Πληροφορίες για την Μήλο. Το Νησί της Μήλου βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο των Κυκλάδων και είναι ιδανικός προορισμός για ήρεμες διακοπές. Εδω ανακαλύφθηκε το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης. Η Μήλος είναι ηφαιστειογενής, με ιδιαίτερη γεωμορφολογία, εντυπωσιακά σεληνιακά τοπία, ατελείωτες παραλίες και πλούσια ιστορία.
Καλοκαίρι στη Μήλο σημαίνει χαλάρωση και κολύμπι σε πανέμορφες θάλασσες. Από το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα στη γραφική Πλάκα μέχρι το απόκοσμο τοπίο στο Σαρακήνικο, το νησί σίγουρα θα σας μαγέψει, καθώς η Μήλος είναι γνωστή και για το ρομαντικό τοπίο της, πολλά ζευγάρια την επιλέγουν για τις διακοπές τους.

Η Μήλος διαθέτει σημαντικό ορυκτό πλούτο, κυρίως βιομηχανικά ορυκτά. μπεντονίτης, περλίτης, ποζολάνη και μικρές ποσότητες καολίνη και πυριτικού εξορύσσονται στη Μήλο και εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Στο παρελθόν στη Μήλο εξορυσσόταν βαρυτίνη (μέχρι το 2000), θείο (μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα), μυλόπετρες (μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα), μαγγάνιο και γύψος.

Στα αρχαία χρόνια, η «Μήλια γη», μια ουσία που αποτελούταν κατά κύριο λόγο από καολίνη, χρησιμοποιούνταν ως χρωστική από τους καλλιτέχνες για την παραγωγή του λευκού χρώματος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ζωγράφο Απελλή ο οποίος χρησιμοποιούσε την μήλια γη ως ένα από τα τέσσερα βασικά του χρώματα. Η Μήλος ήταν πηγή οψιανού (οψιδιανού) ο οποίος χρησίμευε για κατασκευή λίθινων εργαλείων κατά τη νεολιθική εποχή σε όλη την περιοχή γύρω από το Αιγαίο αλλά και γενικά στη λεκάνη της Μεσογείου.

Επίσης, στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μήλου-Κιμώλου-Πολυαίγου έχει εντοπιστεί το πρώτο γεωθερμικό πεδίο υψηλής θερμοκρασίας στη χώρα, το οποίο μπορεί να παραγάγει ηλεκτρική ενέργεια. Το εκμεταλλεύσιμο γεωθερμοηλεκτρικό δυναμικό της Μήλου είναι της τάξεως των 120 MWe. H εκτίμηση αυτή, οδήγησε στην κατασκευή της πρώτης πιλοτικής μονάδας παραγωγής ισχύος 2MW.

Η μονάδα αυτή, που ετέθη σε λειτουργία στις 4/12/1986, αρχικά λειτούργησε κανονικά και κάλυψε εξ ολοκλήρου την ηλεκτρική κατανάλωση του νησιού επί διετία. Δυστυχώς, η απειρία στην παραγωγή αυτής της μορφής ενέργειας την δεκαετία του ’80, οδήγησε σε λάθη που είχαν δυσανάλογα μεγάλη, αρνητική δημοσιότητα, σε σχέση με τις πραγματικές συνέπειες.

Αυτό δημιούργησε τοπικές αντιδράσεις, που οφείλονταν στην έντονη οσμή υδρόθειου στην περιοχή εκμετάλλευσης. Κάτω από την πίεση των αντιδράσεων αυτών η προσπάθεια ανάπτυξης της γεωθερμίας στη Μήλο σταμάτησε το 1989.

Η Μήλος έχει πολλές παραλίες εξαιρετικής ομορφιάς. Κάθε παραλία που πρόκειται να επισκεφτεί κάποιος κατά την διαμονή του στο νησί, θα δει πως είναι εντελώς διαφορετική από την άλλη και αυτός είναι ο λόγος που την κάνει να ξεχωρίζει, όχι μόνο στις Κυκλάδες, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, λόγω των ιδιαίτερων πετρωμάτων που την περικλείουν. Πολλές είναι προσβάσιμες από την ξηρά, ενώ άλλες είναι προσιτές μόνο από τη θάλασσα όπως το Κλέφτικο.

Η Αφροδίτη της Μήλου. Περίφημο άγαλμα της Ελληνιστικής εποχής, το οποίο βρέθηκε στη Μήλο το 1820. Το άγαλμα βρήκε κάποιος γεωργός με το όνομα Γεώργιος Κεντρωτάς, ο οποίος, μη γνωρίζοντας την αρχαιολογική του αξία, το έκανε φράχτη στο χωράφι του. Όταν αντιλήφθηκε η Γαλλική αρχαιολογική υπηρεσία την αξία του ευρήματος, το αγόρασε αμέσως από τον αγρότη για 400 γρόσια.

Πολλοί αρχαιοκάπηλοι, αλλά και κάτοικοι του νησιού, προσπάθησαν να το κλέψουν χωρίς επιτυχία. Το άγαλμα φορτώθηκε και μεταφέρθηκε στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Κατά τη βίαιη μεταφορά χάθηκαν τα δύο χέρια του αγάλματος. Στο αρχαιολογικό μουσείο της Μήλου, βρίσκεται «αυθεντικό αντίγραφο» του αγάλματος, φτιαγμένο στα εργαστήρια του μουσείου Λούβρου. Πριν λίγα χρόνια, έγινε έρευνα στο λιμάνι και βρέθηκαν 2 ανδρικά χέρια που ανήκαν σε άλλο άγνωστο άγαλμα. [Προσωπικές μαρτυρίες κατοίκων]

logo-marine-fuel-milos

Έχουμε τις καλύτερες τιμές καυσίμων στη Μήλο! 

Διανομή καυσίμων, μαρίνα λιμάνι Αδάμαντα Μήλου, λιμάνι Πολλώνια. Βενζινάδικο Μήλος. Χαμηλή τιμή.
Στο βενζινάδικο λιβάνιος θα βρείτε Καύσιμα ντίζελ , πετρέλαιο, λάδια, φιαλίδια υγραερίου, φιάλες υγραερίου, γκαζάκια, μπαταρίες και λιπαντικά για ταχύπλοα, ιστιοφόρα, καταμαράν, μηχανοκίνητο σκάφος και ιστιοφόρο. Σε χαμηλές τιμές.

Eko Λιβάνιος

  • Επικοινωνήσετε μαζί μας

Διανομή Καυσίμων στην Μήλο

  • Κεντρικό Λιμάνι – Αδάμαντας
  • Λιμάνι Πολλώνια
  • Βενζιναδικο – Παρασπόρος